Pædagogik & udvikling

På denne side kan du læse om FFD's pædagogiske udviklingsarbejde.

FFD skal understøtte forsøgs- og udviklingsarbejde på højskolerne, herunder tilbud af faglig og videreuddannende karakter, samt synliggøre værdien af højskolens virksomhed bredt set.

Strategiske mål

Det er sigtet, at følgende mål opfyldes i perioden 2012-2017:

  1. Højskolepædagogik: Højskoledidaktikken og højskolefagligheden er debatteret, udviklet og beskrevet, gerne i samarbejde med forskningsverdenen. Den bidrager til den generelle pædagogiske udvikling i Danmark.
  2. Kursus og netværk: Der er udviklet kursustilbud og netværksarrangementer, som er relevante for de enkelte lærer- og personalegrupper, og derudover tiltrækker aktører uden for højskolebevægelsen.
  3. Eksperimentarium: Højskolen fungerer og omtales som et eksperimentarium, hvor kursusdeltagere identificerer nye udfordringer og finder nye løsninger på samfundets fælles opgaver.
  4. Uddannelsessamarbejde - videregående uddannelser: Højskolerne har opnået status som et naturligt led i unges vej til videregående uddannelse - både før og under de formelle uddannelsesforløb.
  5. Uddannelsessamarbejde - ungdomsuddannelser: Højskolen anerkendes som et naturligt og ligeværdigt element i fleksible ungdomsuddannelser - både indholds- og finansieringsmæssigt.
  6. Læring for livet: Højskolernes korte kurser har betydning for voksne i alle aldre. Højskolen har endvidere markeret sig som en anerkendt og betydningsfuld aktør med efteruddannelsestilbud i tilknytning til arbejdslivet og til de overgangsperioder, som voksne i stigende grad oplever.

Pædagogik og udvikling arbejder yderligere med:

  1. FFD's puljemidler. Læs om FFD's puljemidler.
  2. FFD's internationale arbejde. Læs om FFD's internationale arbejde.

Søg på ffd.dk

Tilmeld FFD-info

Modtag vigtig information fra FFD i din mailboks. FFD-info udsendes et par gange om måneden. Læs mere

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven