Et strejftog i højskolernes idéhistorie
Fra venstre: N.F.S. Grundtvig, Kachi E. Ozumba, Frederik Christensen, Jørgen Carlsen, Vilhelm Beck, Ejvind Larsen, Ernst Trier, Hanne Engberg Foto: Polfoto, Højskolehistorisk Forening, Lars Thorkild Bjørn, Anna Lisbjerg, Klaus Holsting, Vallekilde Højskoles historiske arkiv, Paul Skovbakke, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Idrætshøjskolen Bosei
Ove Korsgaard har i kompakt form skrevet højskolernes idéhistorie. Han følger Grundtvigs højskoletanker fra 1844 til i dag, beskriver vækkelser og brud og kommer med et bud på en ny vækkelse i dag. Et strejftog i højskolernes idéhistorie er en del af bogserien Højskolens 10 bud, som undersøger højskolens DNA i fortid og fremtid.
Det er egentligt ret utroligt, at den danske højskole kan fejre 175-års jubilæum. For der er en verden til forskel mellem 1844 og 2019.
Ove Korsgaard, Ph.d. og dr.pæd. Uddannet lærer og tidligere forstander på Gerlev Idrætshøjskole.
I bogen Et strejftog i højskolernes idéhistorie følger Ove Korsgaard Grundtvigs oprindelige højskoletanker fra 1844 frem til i dag.
Ove Korsgaard bruger 1864, 1940 og 1968 som årstal, der hver især indvarslede en ny form for vækkelse, som højskolerne både er blevet påvirket af og har bidraget til. Og han spørger, om der i dag er en ny vækkelse på vej.
Læs Højskolebladets interview med Ove Korsgaard her