Højskoleambassadør 2021 – Vi genstarter fællesskaber

Kommunikation
Højskoleambassadører planlægger spændende projekter

Er du tidligere højskoleelev? Vil du være med til at genstarte fællesskaberne, som Corona har lukket ned for?
Så vær højskoleambassadør i 2021 sammen med mange andre tidligere højskoleelever!

Hvad vil det sige at være højskoleambassadør i 2021?

Sammen med andre tidligere højskoleelever fra hele landet, skal vi sammen finde nye måder at skabe højskolestemning i resten af samfundet. Længere nede på siden kan du se et billede med en tidslinje over forløbet.

Højskoleambassadører i 2021 mødes først ved et online intromøde. Her kan du høre mere om hvad det vil sige at være ambassadør, møde andre nysgerrige og lære de forskellige projektmuligheder at kende. Efterfølgende vælger du dig ind på et spor med det projekt du interesserer dig mest for. Der vil senere være mulighed for at møde fysisk med din projektgruppe, afhængigt af restriktionerne ift. Covid-19. Det første møde i projektgruppen bliver faciliteret af Højskolerne (Folkehøjskolernes Forening), hvor vi vil sørge for faglige inputs, idéworkshop, forplejning og selvfølgelig, at vi lærer hinanden godt at kende. Vi håber og satser på, at projektgruppen kan mødes fysisk – hvis situationen tillader det. Derefter skal grupperne selv arrangere møder. Højskolerne vil under hele forløbet bistå med sparring, forplejning og økonomi til afviklingen af eventet.

I projektgruppen vil du, sammen med andre tidligere højskoleelever  planlægge, og senere på året afvikle en aktivitet/ et event. Du skal med dine idéer og din kreativitet være med til at genstarte fællesskaber. Vi vil i løbet af forløbet ruste dig til at udvikle projekter og afholde events. Vigtigst af alt er, at du har lyst til, i fællesskab med andre tidligere højskoleelever, at planlægge jeres event/aktivitet, så vi får spredt højskolestemning i resten af samfundet.

Alle aktiviteter/events skal afvikles i løbet af 2021. Højskolerne støtter de enkelte projektgrupper undervejs med sparring og økonomi, der dækker transportudgifter og andet.

Du kan længere nede på siden læse om de vigtige datoer.

Hvilke spor kan jeg vælge?

Du kan vælge mellem 4 spor, som er inddelt i 4 af de temaer/arbejdsområder, som er vigtige for Højskolerne. Du kan høre meget mere om de enkelte spor på informationsmødet. Udover de nævnte spor vil der op til World Pride Week i København være mulighed for at være med til at planlægge arrangementer under Pride Week. Hold øje med den og andre muligheder ved at melde dig ind i ambassadør-Facebookgruppen.

Demokrati og debat

Vær med til at sætte fokus på demokrati, debatkultur og demokratiske deltagelse. På dette spor skal du være med til at arrangere en debat, hvor temaet kredser sig om demokrati, demokratisk deltagelse og debatkultur. I dette spor får du faglige inputs til, hvordan man kan arrangere gode debatter og påvirke debatkulturen og den demokratiske deltagelse.

Fællessang

Vær med til at arrangere fællessangsarrangementer f.eks. på festivaler, folkemøder, i kulturhuse etc. Du vil på dette spor høre mere om, hvordan det går med fællessangen i dag, høre om den nye højskolesangbog og meget mere. Sammen udvikler vi ideer til en aktivitet/event/happening som vi udfører sammen i 2021.

Klima og natur

Vær med til at sætte fokus på klimaet og naturen. Sammen udvikler vi ideer til en aktiviteter/events/happenings som vi udfører sammen i 2021. Det kan være i forbindelse med en festival, et folkemøde (Fx klimafolkemødet i Middelfart) eller andet. På dette spor kommer du bl.a. til at få inputs fra folk, som er engageret i klimabevægelserne, som forhåbentligt kan inspirere til det videre arbejde.

Ungdomsøen

Højskolerne har et rum på Ungdomsøen, en ø placeret lidt uden for København. På dette spor skal du være med til at indrette, indvie og udtænke det særlige 'Højskolerum'. Rummet skal emme af højskoleånd, så Ungdomsøens mange besøgende får mulighed for at få en fornemmelse af Højskolens værdier ved at besøge rummet. På dette spor skal du både være med til at indrette og måske bygge ting til rummet, men også lave et lanceringsevent. Du skal regne med at skulle ud på Ungdomsøen en enkelt gang eller to i projektperioden. 

Læs mere om ungdomsøen

Hvad får jeg ud af at være ambassadør?

Som deltager bliver du en del af Højskolernes Ambassadørnetværk, som er et netværk af tidligere højskoleelever. Ambassadørnetværket ønsker at sikre, at højskolernes bidrag, når bredere ud – så højskole bliver for flere: Både for de der ikke har gået på højskole, de der har gået på højskole, og for de der slet ikke kender højskolen endnu.

Som ambassadør kommer du til at møde ansatte hos Højskolerne og andre højskoleentusiaster, så du får en større tilknytning til højskolebevægelsen og foreningen. Det vil du også have mulighed for efterfølgende, som ambassadør. Der er løbende muligheder og tilbud for ambassadører, såsom at deltage i konferencer, komme med på folkemøder med mere.

Læs mere om Højskolernes Ambassadørnetværk

Praktisk information

Tid og sted:  Intromøde: 8. april kl. 20-21 eller 13. april kl. 16.30-17.30. Du skal deltage en af de to dage. Du kan finde begivenheden og mødelink på Facebook, hvor du skal tilmelde dig. 

Link til Facebook-begivenhed om intromødet d. 8. april 

Link til Facebook-begivenhed om intromødet d. 13. april 

Første møde i projektgrupperne: I uge 17.

Hvem kan deltage: Tidligere højskoleelever kan deltage. Som udgangspunkt max 5. pr. højskole.

Tilmelding: Endelig tilmelding som ambassadør til de enkelte spor skal ske senest d. 18/4.

Tilmeldingslink: https://ffd.nemtilmeld.dk/219/. Du skal have deltaget på intromødet for at være med. Du kan tilmelde dig til intromødet på facebooklinket overfor.

Spørgsmål: Kontakt frivilligkoordinator Matthew på md@ffd.dk eller 22256821

 

Matthew Daniali

Studentermedhjælper
Kommunikation

Ambassadørnetværk & højskoleoplæg

Helle Skovmose

Udviklingskonsulent
Udvikling

Mangfoldighed, nye målgrupper og samarbejder med uddannelsesinstitutioner.