Skoler, der deltager i projektet

I 2019 afholdes Intensive læringsforløb på henholdsvis Højskolen Snoghøj, Højskolen Østersøen, Idrætshøjskolen i Århus, Ungdomshøjskolen ved Ribe og Vrå Højskole.

undefined

Intensivt læringsforløb på Højskolen Snoghøj 

Klar til uddannelse? Bliv det på Snoghøj

Har du en drøm om, at starte på ungdomsuddannelse efter sommerferien, men mangler de sidste faglige kvalifikationer?

Vi tilbyder 3 ugers intensiv og underholdende undervisning i dansk og matematik, samt en masse sjove, kreative fag, hvor du sammen med en lille gruppe af andre unge, vil få en masse gode oplevelser.

Efter undervisningen bliver der tid til at slappe af, spille bold, bade, kajakture, fiske, tage en tur i vores motorbåd, hygge ved bålet med snobrød, spille musik, ture ud af huset og meget mere.

Når du starter her på Snoghøj, vil du møde din vejleder, som vil hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal efter dit højskoleophold, samt søge ind på uddannelser m.m.

Vi optager elever fra 17,5 år.

På skolen bor du på hyggelige dobbeltværelser. Vi regnes for at være Danmarks smukkeste højskole med udsigt lige ned til Lillebælt med badebro og sauna. Vi har masser af natur omkring os, og vi har ligeledes et skønt søområde omgivet af skove. Bussen holder lige uden for døren, så det er nemt at komme til Kolding, Vejle og Odense herfra.

Om vores fag:

Dansk: Vi arbejder med mundtligt og skriftligt dansk, bøjninger og grammatik med udgangspunkt i det niveau, den enkelte elev har.

Matematik:  Vi arbejder med de 4 grundlæggende regnearter med udgangspunkt i den enkelte elevs niveau.

For både dansk og matematik vil der være en afklaring af niveau både ved opstart og afslutning.

Medborgerskab: Der arbejdes med demokrati og ansvar, grupperogfællesskaber og kommunikation med offentlige myndigheder. Med udgangspunkt i den enkelte elev tilbydes støtte til øvelser i ændret livsstil eller social adfærd.

Fysisk træning og boldspil: Vi arbejder med alt, hvad kroppen kan, hvordan vi kan bevæge den og udtrykke os med kroppen. Vi har en stor multisal, som vi også bruger til alverdens boldspil. Vi arbejder med kunstneriske processer, der også kan hjælpe og træne dig i at gå til eksamen.

E-sport: Griber dine fingre helt naturligt efter A,S,W og D-tasterne når du sætter dig ved tastaturet? Udover at have det sjovt, arbejder vi også med vores samarbejdsevner, samt med at holde hovedet koldt og at styrke fokus!

Udflugter: Vi tager på ture sammen og besøger nogle sjove, spændende steder.

Gå til Højskolen Snoghøj hjemmeside

undefined

Intensivt læringsforløb på Højskolen Østersøen

Bliv klar til en ungdomsuddannelse gennem et fantastisk højskoleophold på Højskolen Østersøen

Som elev på vores intensive læringsforløb, modtager man en kompetent og målrettet undervisning, der er skræddersyet den enkeltes behov og problematikker. Vi tilbyder forløb som udvikler kompetencerne for dansk og matematik, og som undervisningsinstitution lægger vi vægt på at de kompetencer opnås er relevante for kursisterne i den virkelige verden. Ud over det intensive forløb indgår eleverne som en naturlig del af højskolen, og de tilbud der er på stedet, sammen med højskolens øvrige kursister, der er sammensat af en bred palet af nationaliteter og aldersgrupper. Målet er en bestået optagelsesprøve til EUD.

Du bor på skolen, som har Danmarks smukkeste udsigt udover Aabenraa Fjord. Stranden og vandet ligger kun 50 meter væk og er kun skilt fra skolen af en vej. På 2 minutter har du sand under fødderne og vand at plaske i. Vi spiller både beachvolley og laver bål på stranden. Nogle kitesurfer og andre bader. Uanset hvad bliver du en del af et stort fællesskab. Hverdagene består af en god blanding undervisning, fælles aktiviteter, leg, udflugter, fest og hygge. Og selvom der ingen undervisning er i weekender vælger de fleste elever alligevel at blive på højskolen.

Vi tilbyder desuden følgende fag på Højskolen Østersøen som kan komplimentere og udvikle det intensive læringsforløb:

Naturfag: tager udgangspunkt i en alsidig naturvidenskabelig tilgang til problematikker indenfor bæredygtig udvikling. Gennem en problembaseret tilgang vil fag som biologi, matematik, fysik og kemi danne rammen for en bedre forståelse af verden tilstand og den retning vi skal bevæge os i for at skabe holdbare løsninger for fremtiden.

Gastro: På Højskolen Østersøen indgår alle i dagligdagen, derfor er vores køkken også et vigtigt element vi tager i brug i undervisningen. På gastro valgfaget lærer du grundlæggende principper indenfor madlavning, smag, kost og ernæring. Bæredygtighed er en bærende pille i Østersøens værdigrundlag, og derfor implementerer vi det også i alle aspekter, og selvfølgelig også i vores køkken. Gastro er et fag hvor vi udfordrer og inspirerer, det er lavpraktisk og alle kan være med uanset niveau, og blive mere selvforsynende og selvstændig. 

Kunst og kreativitet: At udfolde sig kreativt er sjovt, udfordrende og stimulerende. Det giver dig erfaring med at håndtere opgaver og problemstillinger på en anderledes måde, og se tingene fra nye vinkler. Når vi tænker kreativt skabes der spændende løsninger. Vi arbejder med tegning, akvarel, og collage, og kursisterne bliver udfordret i kreativ skrivning samt opfordret til at skabe land art.

Sport: Motion er en stor del af hverdagen på Højskolen Østersøen. Det at komme ud og være aktiv, bruge din krop og mærke hvordan blodet cirkulere og musklerne sitre, stimulerer både sind og krop. Vi dyrker både styrke, kredsløbs, udholdenheds- og balancetræning, og tager naturen i brug med adventure sport, træningscenter eller den lokale svømmehal.

Eksistensfag: Eksistensfag på Højskolen Østersøen er en central del af højskoleopholdet. Det er her man stiller de helt store spørgsmål der vedrører vores eksistens som individer, som samfund og på den klode vi beboer.Eksistensfagene er en kombination af: Filosofi, Sociologi, Psykologi, Biologi, Geografi, Religion og Kultur og samfund. Eksistensfag bindes op på konkrete forhold og problemstillinger, så der er ikke tale om abstrakt teori.

Du vil igennem hele forløbet have tilknyttet en vejleder som støtter dig både fagligt og socialt.

 

 undefined

Idrætshøjskolen Aarhus

Bliv klar til din ungdomsuddannelse med et intensivt læringsforløb som højskoleelev på Idrætshøjskolen Aarhus.

Vi tilbyder en unik mulighed, hvor du får en faglig fordybelse i dansk og matematik samtidig med et alsidigt idrætshøjskoleophold.

På Idrætshøjskolen Aarhus arbejder vi ud fra 5 værdier – hjemlighed, nærvær, respekt, holdånd og engagement. Vi fokuserer på fællesskabets samvær både i den skemalagte tid og i den frie tid. Du vil blive en del af en årgang med ca. 135 andre unge og tilknyttet et team på ca. 10 elever med én kontaktlærer.

Rent praktisk bliver du indkvarteret på et 2-mandsværelse sammen med en roomie af samme køn. Vi har et skønt økologisk orienteret køkken, der sørger for at vi får mad til fællesspisning 3 gange dagligt. Derudover er der 3 små mellemmåltider i løbet af dagen. Køkkenet imødekommer eventuelle særlige kostbehov.

Som elev på Idrætshøjskolen Aarhus skal du vælge et idrætsspeciale A (Fodbold, Håndbold, Fitness, Team Gym, Dans, Outdoor), et idrætsspeciale B (Basketball, Tennis, Fitness, Volleyball, Triatlon, Badminton), et fysisk træningsfag (Powersport, Multisport, Svømning, Body&Balance og Pilates) samt et valgfag (MultiArt, Krop&Kost, Film, Psykologi, Madmagasinet, Drama, Band, Crash, Din stemme)).

I kulturfag vil du blive knyttet til det intensive læringsforløb Fagzonen, hvor du vil have alsidig undervisning i fagene dansk og matematik. Undervisningen bliver tilrettelagt så den passer til dig og dit niveau. Målet er at du bliver klar til at bestå optagelsesprøven på din ønskede ungdomsuddannelse.

Derudover har vi en række tilbudsfag (kor, guitar, klaver, band), du kan dyrke løbende uden for dit ugeskema.
Selvom vi er en idrætshøjskole, fylder musikken en del, og med vores udbud af musiske fag kan du uanset niveau udvikle dine kundskaber med hjælp fra vores kompetente undervisere.

Ud over de fag du vælger, består en højskoleuge også af samlinger, debat, foredrag og fritid til at udnytte vores fantastiske faciliteter.

I forbindelse med projektet Erhvervslinien vil du have mulighed for at blive klogere på arbejdsmarkedet gennem virksomhedsbesøg, konsulentfortællinger, praktikdage og erhvervsfaglig afklaring.

Når du starter på Idrætshøjskolen Aarhus, vil du møde din vejleder, så I sammen kan fokusere på hvilken vej der er den rigtige for dig.

Du er altid velkommen til at komme på besøg for at finde ud af om et højskoleophold med intensivt læringsforløb er noget for dig!

Følg livet på højskolen på Facebook eller Instagram @ihaarhus

Gå til Idrætshøjskolen i Århus hjemmeside

undefined

Ungdomshøjskolen ved Ribe

INTENSIV LÆRING – 3 uger med brush-up på dansk og matematik

Her er et 3 ugers intensivt forløb hvor du både bliver bedre til dansk eller matematik samtidig med at du bliver klogere på dig selv. Dette er en unik mulighed for et kursus, som kombinerer et intensivt læringsforløb i dansk eller matematik med et højskoleophold.

Kurset er for dig som er mellem 16 og 19 år, og som gerne vil starte på en ungdomsuddannelse. I 18 timer om ugen vil du blive undervist i enten dansk eller matematik, og resten af tiden vil være fyldt med undervisning som gør der klogere på dig selv.

Da forløbet er individuelt tilrettelagt, så er der mulighed for kun at fokusere på dansk eller matematik, men der er også mulighed for at kombinere de to fag.

Udover undervisningen i dansk og matematik, så har du mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige valgfag.

Vælg blandt andet:

Idræt: Vi arbejder på at overvinde de barrierer der måtte være mod det mål, du har sat dig – både de mentale, men også de fysiske barrierer i form af træning. Vi skal derfor arbejde med både krop og sind.

Kunst: Det kan være vi skal finde alternativer til pensler og lærreder ved at tage ud i naturen og finde ting, vi kan bruge. Vi skal male på sten, på jorden, med håret og med pinde, vi skal kaste med maling og bade i maling, puste maling og træde i maling.

Musik og sammenspil: Elsker du at spille musik, eller har du aldrig rørt et instrument? Lige meget hvilken baggrund du har, så kan du være med på vores sammenspilshold. Fyr den af på trommer bas eller keyboard, glem dig selv og gør det sammen med andre.

Kok og kokkerier: Som elev på Kok og kokkerier skal du tilegne dig færdigheder og viden om mad, smag, sundhed, fødevarer, madlavning og måltider. Du vil udvikle kompetencer, der gør dig i stand til at vælge og vurdere egne smags- og madvalg.

Udover valgfagene har vi planlagt flere spændene ture ud i området. Se blandt andet Danmarks ældste by, Ribe og Vadehavet, som er verdens største tidevandsområde.

Om aftenen vil der være forskellige spændende aktiviteter: Tillids-paint-ball,  yougurt-krig og andre klassiske lege. At være på højskole er aldrig kedeligt.

Gå til Ungdomshøjskolen ved Ribes hjemmeside

undefined

Vrå Højskole

Ud over undervisningen vil der være udflugter, grillaftenener, strandture, bål i haven og meget mere. På sommerhøjskolen bliver du en del af hele Vrå Højskole. Det betyder, at du skal være med til morgensamlinger, foredrag og fællesspisninger sammen med andre kursister. Du skal være indstillet på, at der er mødepligt. Du er en del af et hold, der ligesom dig selv vil videre i livet, og hvis det skal lykkes, kræver det en indsats. Underviserne vil tilrette undervisningen, så den passer til dig og dit niveau – og sammen hjælper vi dig videre med din uddannelse og din fremtid.

 • Dansk:
  Vi arbejder både med skriftlig og mundtlig dansk. Vi arbejder med retorik og kommunikation, men også med grammatik og bøjninger. Undervisningen er målrettet den enkelte elev.

 • Matematik:
  Vi arbejder både med færdighedsregning og problemregning. Vi er konkrete og har en praktisk tilgang, når vi løser opgaver. Vi tager fat på de matematiske udfordringer, du har.

 • News:
  I faget News tager vi demokratiet og vores styreform alvorligt – det er nemlig en vigtig del af den danske højskoletradition. Vi følger med i det omkringliggende samfund. Både det lige uden for vinduerne i Vrå og i et større globalt perspektiv.

 • Kreative værksteder:
  Du kan fordybe dig i foto, billedkunst, tekstil og design. Du kan lære at udtrykke dig på nye måder eller forstærke og forbedre dit eget udtryk.

 • Bevægelse:
  Vrå Højskole råder over en gymnastiksal og en boldbane, og vi har samtidig mulighed for at bruge Vrå Idrætscenters fitnesscenter. Området omkring Vrå Højskole egner sig perfekt til gå- og løbeture.

Gå til Vrå Højskoles hjemmeside