18 højskoler og efterskoler debatterer flygtningesituationen online

Elena Askløf og Peter Laugesen, to unge danskere, som har rejst igennem Europa og interviewet flygtninge, aktivister og højre-nationalister, rapporter live fra Palermo og sætter gang i debatten med højskole- og efterskole elever fra hele landet.

Højskoler sætter fokus på historisk flygtningekrise

Vi står midt i den største flygtningekrise i Europa siden 2. verdenskrig. Syriske flygtninges vandring ad de danske motorveje har gjort os endnu mere bevidste om situationens omfang og alvor. Højskolerne vil gerne være med til at kaste lys på denne historiske situation, og har derfor tilbudt alle landets højskoler og efterskoler at deltage i et onlineseminar med de to unge fra 'Europe in Action', Elena Askløf og Peter Laugesen.

I aften tirsdag den 27. oktober kl. 20.00 vil 10 højskoler og 8 efterskoler dermed mødes online, til en snak og debat om den aktuelle flygtningesituation. Peter og Elena vil fortælle om den aktuelle flygtningesituation i Middelhavsområdet (fra Libyen til Tyrkiet) og Europa og inddrage fortællinger fra både de flygtninge, aktivister og skeptikere, de har mødt på deres vej gennem Europa.

Tag del i debatten 

Udover oplægget, vil der undervejs blive debatteret og vendt holdninger, dels live, da en række af højskolerne er opkoblet via google hangout, dels via ytringer med #RefugeeTalkPalermo som kan følges på Tagboard. Elena og Peter har på deres rejse produceret små film, dem kan du se på højskoleelevernes globale online magasin globalstory.dk.

Hvis du har lyst til at følge onlineseminaret, kan du sende en email til International konsulent Sara Skovborg Mortensen  sam@ffd.dk og få tilsendt et link. 

Onlineseminarerne og flygtningefilmene er støttet med midler fra Europanævnet.