Højskolerne på Folkemødet

Folkemødet 2021 bliver både demokrati under åben himmel - og online. FFD tilmelder sig nogle debatter i Allinge, og opfordrer ellers højskoler til at være med omkring Folkehøringer til april.
Desværre ingen folkekøkken eller ungecamp i 2021
Det giver ikke mening, at højskolerne deltager i 2021 med et stort anlagt program i eget telt og folkekøkken. FFD skalerer ned i stil med Folkemødet, og planlægger kun at deltage i nogle debatter i Allinge. Det betyder, at der i 2021 heller ikke bliver en koordineret indsats i forhold til at få unge med til Folkemødet, da der ikke vil blive etableret en ungecamp.
Sådan kan din højskole medvirke i Folkemødet digitalt eller med en debat i Allinge
Alle kan tilmelde sig på Folkemødets side, hvis man vil medvirke. Men det bliver ikke en koordineret indsats i 2021 fra FFD’s side.
Folkehøringer
Folkehøringerne finder sted i slutningen af april på 5 virtuelle regionale møder. Resultaterne af folkehøringen bliver en del af Folkemødets hovedsceneprogram, som kulminerer lørdag aften på Folkemødet i uge 24 på Bornholm.
På Folkehøringerne vil borgere på tværs af alder, køn, etnicitet og interesser sammen udvikle ideer til, hvordan borgere, foreninger og politikere kan skabe flere nye forbindelser mellem mennesker med forskellige meninger.
De bedste ideer præsenteres på Folkemødet, men tanken er også, at Folkemødet løbende kårer "Danmarks modigste demokrater", som er de privatpersoner, politikere, foreninger m.v. som tør afprøve nogle af ideerne i praksis.
Folkehøringerne afholdes i samarbejde med Folkemødets partnere: Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS), Frirummet, Biblioteksforeningen og Højskolerne.
Sådan kan din højskole medvirke i Folkehøringerne
Alle vil kunne tilmelde sig de regionale møder på Folkemødets hjemmeside.
Der er ved at blive udviklet en metode for brainstormen på Folkehøringerne. FFD opfordrer interesserede højskoler i at anvende metoden på højskolen og brainstorme på ideer ift udvikling af demokratiet og samfundet. De bedste ideer filmes og sendes til Folkemødeforeningnen. Kontakt Jakob Bonde Rasmusse på jbr@ffd.dk, hvis din højskole er interesseret i at høre nærmere.
Mere om Folkemødet i 2021
I en hybrid mellem et skalerbart fysisk Folkemøde i Allinge og digitale events kan borgere og beslutningstagere til juni mødes til ’Ideernes Folkemøde’.
Folkemødet 2021 bliver igen rammen om demokratisk debat mellem borgere, beslutningstagere, civilsamfund og erhvervsliv på tværs af forskellige sektorer, interesser og politiske skel. Det bliver et coronatilpasset Folkemøde, som byder på en kombination af et begrænset og skalerbart arrangement i Allinge og en digital udvidelse, der muliggør at alle kan deltage online, uanset eventuelle myndighedsrestriktioner.
I Allinge vil hovedscenen og en række temascener være hjertet af Folkemødet ‘21. Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker. Partiledere og MF’ere har allerede meldt deres deltagelse, og hovedsceneprogrammet er under udarbejdelse, mens TV2 News, DR og TV2/Bornholm gør klar til at dække Folkemødet.
Hver dag er der tre særskilte programblokke. Der er plads til mellem 500 og 5000 gæster pr. programblok afhængigt af myndighedernes restriktioner. Foreningen forventer således, at der vil være færre deltagere i Allinge end tidligere år. Publikum tilmelder sig på forhånd og kan tilmelde sig enten Folkemødets formiddags-, middags- eller aftenprogram. Billetbestilling åbner 15. april.
Idéernes Folkemøde
Temaet for Folkemødet 2021 bliver ’Idéernes Folkemøde’, hvor der fokuseres på de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona, forklarer direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup:
”Folkemødet opfordrer i år vores mange debatarrangører til at give plads til nye ideer. Vi har brug for at inspirere hinanden på tværs af sektorer, organisationer og politiske skel til at finde frem til de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter coronaen. Hvordan kan inspirere hinanden og dele de bedste ideer til at genstarte vores kulturliv, åndsliv, erhvervsliv og ikke mindst vores demokratiske engagement efter et år med corona-bobler,” siger Camilla Laudrup.
Læs om Folkemødets planer her