PRIDE Parade

Højskolerne er med i Copenhagen Pride for at fejre mangfoldigheden og vise at højskolerne er med i kampen for lige rettigheder for alle, uanset køn, identitet og seksualitet.

Mangfoldighed ikke bare én dag, men hver dag

Højskolerne arbejder dagligt for at sikre mangfoldighed og repræsentation, og ved deltagelsen på Priden viser vi, at på højskolerne er døren altid åben for alle!

Når Højskolerne deltager i priden, er det blandt andet for at markere retten til at være den, man er. Ikke bare én dag om året, men hver dag. Til Priden samler vi nuværende og tidligere højskoleelever og ansatte til en festdag for en mærkedag for højskolebevægelsen.

"På Priden møder vi hinanden, som vi er, og det er vigtigt, at det er for dem, der måske er homoseksuelle eller føler behov for kærlighed og tolerance for andre. Men det er også vigtigt, at os, der skal give den tolerance, accept og kærlighed, er til stede og med til at fejre retten til at være lige præcis dén, man er,"

Lisbeth Trinskjær, formand i FFD.

Hvorfor deltage som højskole og hvordan?

  • Vær med til denne mærkedag, hvor din højskole og bevægelsen markerer retten til at være den, man er.
  • Højskolen kan bidrage med at mobilisere elever (nuværende og tidligere) der deltager på paraden, både på vognen og i optog efter vognen. Her vil eleverne blive del af forskellige happenings undervejs.
  • Højskolen betaler 5.000 kr. i sponsorat og får fripladser på vognen, eksponering, synlighed og en god oplevelse, der samler nuværende og tidligere elever på en vigtig mærkedag for mangfoldighed.
  • Højskolens katalog/materiale kommer med i 500 muleposer, som bliver uddelt på dagen.
  • FFD understøtter bl.a. projektgruppen med sparring, økonomi og deltager i kommunikationen om Højskolerne på Pride internt og eksternt i både nyhedsbreve og på sociale medier.
  • Målet er, at der hvert år medvirker minimum fem højskoler til festen for mangfolkelighed, når højskolerne går sammen til PRIDE og bidrager til at øge mangfoldigheden.

Højskoleambassadører skabte ideen - og medvirker stadig

Højskolerne har deltaget i PRIDE Parade Copenhagen siden 2017 efter frivillige tidligere højskoleelever fra Ubberup Højskole tog initiativet. I dag er tidligere højskoleelever stadig en stor drivkraft bag højskolernes tilstedeværelse i Priden gennem Højskolernes Ambassadørnetværk.

Læs mere om Højskolermes Ambassadørnetværk

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies

Tilmelding & frister 2020

1. maj: Frist for forhåndstilmelding

22. august: Pride Parade i København bliver afviklet

Tilmeld din højskole til Priden

Helle Skovmose

Udviklingskonsulent
Udvikling

Mangfoldighed, nye målgrupper og samarbejder med uddannelsesinstitutioner.