Tilmeld dig Lærerkonferencen til early bird-pris

Publiceret 19-08-2019

Glæd dig til en fontæne af højskolepædagogiske debatter og kreative indspark til din undervisning. Tilmelder du dig inden 15. september, får du billetten til nedsat pris.

Brandbjerg Højskole ligger hus til året Lærerkonference, som finder sted 28.-29. november.

Læs mere om Lærekonferencen og se det fulde program her

Inspirationsværksteder

Imellem de fælles programpunkter vil der være inspirationsværksteder med mulighed for at stille skarpt på et specifikt emne og få konkret inspiration til egen praksis.

I løbet af konferencen kan du deltage i to ud af de i alt ti forskellige værksteder. Herunder kan du læse om et udsnit af værkstederne:

 

Demokratifitness

Træn elevernes #demokratimuskler Katrine Krone, sektretariatleder i Byens Hus Demokrati er ikke noget, der falder ned fra himlen. Der er brug for, at vi øver os i demokrati.

Ligesom i et træningslokale mødes vi for at bliver stærkere. Men i stedet for biceps og lårmuskler træner vi demokratimuskler, forstået som de evner vi hver dag bruger til at deltage aktivt i demokratiet. Fx aktiv lytning-, verbal selvtillid, uenighedsmusklen og aktivistmusklen.

En træning tager altid 30 minutter og fokuserer på én muskel. Prøv 2 x 30 minutters Demokrati Fitness på egen krop – hør om konceptet, det effektive læringsdesign, der ligger bag og tal med andre om, hvordan det kan bruges som krydderi i din undervisning.

Demokrati Fitness er udviklet af foreningen Demokratiscenen i samarbejde med virksomheden We Do Democracy og det kommunale medborgerhus Byens hus Roskilde.

Byg dit eget verdensmål

Rene Thorup Kristensen, arkitekt og højskolelærer, Den Skandinaviske Designhøjskole Med udgangspunkt i FN’s verdensmål skaber vi en helt ny verden – i model!

I dette kreative værksted vil du få et indblik i, hvordan man kan arbejde med bæredygtig udvikling i undervisningen, her specifikt gennem arkitekturen, og hvordan vi med udgangspunkt i det bebyggede miljø – arkitektur, rum og funktion – kan adressere klodens klimamæssige udfordringer og sikre en bedre og mere bæredygtig verden.

Bliv klogere på indholdet af de 17 verdensmål gennem skitsetegning og modelbygning med forskellige materialer og få et indblik i, hvordan en kreativ tilgang til at arbejde med bæredygtig udvikling kan gribes an.

Hvad siger ungdomsforskningen?

Maria Bruselius-Jensen, Center for ungdomsforskning Hvad rører sig i den aktuelle ungdomsforskning? Hvilke tendenser i ungdomslivet træder frem? Hvad siger de unge egentlig selv?

Og hvor stiller det højskolerne? Kom og få et indblik i de nyeste emner inden for ungdomsforskning, når lektor og ph.d. Maria Bruselius-Jensen fra Center for Ungdomsforskning (CeFU) præsenterer og diskuterer aktuelle tendenser i ungdomslivet.

Sammen med lærerne vil hun reflektere tendenserne ind i højskolernes hverdag og i lærernes egen højskolepædagogiske praksis.

Naturen er en doven hund - men den er kløgtig!

Mads Toudal Frandsen, lektor i partikelfysik, Syddansk Universitet Fra de mindste atomer til galakserne og galaksehobe, fra salatslyngen til Vestas megawatt vindmøller benytter naturen, du og vi de samme tricks for at holde tingene sammen og hjulene i gang.

Vores evne til at aflure og genanvende de få tricks har drevet vores naturerkendelse og teknologiske innovation, fra Arkimedes afslørede ’falskmønteri’ til den første kvantecomputer. Og det afhænger af fremtidige generationers lyst og evne til at aflure de tricks, om vi f.eks. når FNs verdensmål.

Men det er også spektakulært at Naturen overhovedet findes, og at alt ikke er kollapset fra Mælkevejen til Universet selv. Det er spektakulært, at vi i dag ved, at vi næsten intet ved om naturen. I værkstedet vil vi demonstrere, lege og diskutere os ind på alt det, vi ved om naturens grundlæggende principper og tricks, og alt det vi ikke ved.

Vi vil se på, hvordan de kommer til udtryk i vores hverdag, og vi vil forsøge at formuler ideer og demonstrationer, der kan anvedens som øjenåbnere i højskoleundervisningen.