Folkehøringer om den demokratiske samtale

Publiceret 01-03-2021

Før Folkemødet afholder Frirummet, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Danmarks Biblioteksforening og Folkehøjskolernes Forening i Danmark fem folkehøringer, hvor man indsamler ideer til, hvordan den demokratiske samtale kan genstartes efter et år med corona-bobler og ekkokamre.

Folkehøringer skal lede op til Folkemødet d. 17.-19. juni

Som noget nyt er FFD partner på 5 Folkehøringer. Folkehøringerne afholdes i samarbejde med Folkemødets partnere: Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)FrirummetBiblioteksforeningen og Højskolerne.

Folkehøringerne finder sted i slutningen af april på 5 virtuelle regionale møder. Resultaterne af folkehøringen bliver en del af Folkemødets hovedsceneprogram, som kulminerer lørdag aften på Folkemødet i uge 24 på Bornholm.

På Folkehøringerne vil borgere på tværs af alder, køn, etnicitet og interesser sammen udvikle ideer til, hvordan borgere, foreninger og politikere kan skabe flere nye forbindelser mellem mennesker med forskellige meninger.

De bedste ideer præsenteres på Folkemødet, men tanken er også, at Folkemødet løbende kårer "Danmarks modigste demokrater", som er de privatpersoner, politikere, foreninger m.v. som tør afprøve nogle af ideerne i praksis.  

Sådan kan din højskole medvirke

Folkehøringer:  
Alle vil kunne tilmelde sig både de regionale møder. 
Der er desuden ved at blive udviklet en metode for brainstormen på Folkehøringerne. FFD opfordrer interesserede højskoler i at anvende metoden på højskolen og brainstorme på ideer ift udvikling af demokratiet og samfundet. De bedste ideer filmes og sendes til Folkemødeforeningnen. Kontakt Jakob Bonde Rasmusse på jbr@ffd.dk, hvis din højskole er interesseret i at høre nærmere. 

Folkemødet generelt: 
Alle kan tilmelde sig på Folkemødets side, hvis man vil medvirke. Men det bliver ikke en koordineret indsats i 2021 fra FFD’s side. 

 

Læs mere om Højskolerne på Folkemødet i 2021