Højskolernes generalsekretær Elsebeth Gerner Nielsen indlagt med Corona-virus

Publiceret 16-03-2020
Administration Corona

Generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening og tidligere kulturminister Elsebeth Gerner er indlagt med Corona-virus. Hun er dog nu i bedring.

Elsebeth Gerner Nielsen
Foto: Palle Skov

Pressemeddelelse, mandag den 16. marts

Højskolernes generalsekretær Elsebeth Gerner Nielsen indlagt med Corona-virus

Elsebeth Gerner Nielsen blev fredag den 13. marts indlagt på Kolding Sygehus og fik dagen efter konstateret Corona-virus. Lørdag blev hun overflyttet til Odense Universitetshospital, hvor hun er indlagt på deres særlige afdeling for Corona-smittede og nu modtager behandling der.

Elsebeth Gerner Nielsen er dog i bedring og havde mandag overskud nok til at rose den behandling, hun har fået på hospitalet:

”Det er virkelig en hård omgang, men jeg har de seneste dage virkelig forstået at sætte pris på det danske hospitalsvæsen og den behandling, jeg har fået her. Og lad der så også lyde en opfordring her fra til alle til at tage sygdommen alvorligt og så vidt muligt undgå at udsætte en selv og andre for potentiel smitte. Og i øvrigt passe godt på hinanden.”

Elsebeth Gerner Nielsen ærgrer sig meget over ikke at kunne hjælpe højskolerne, nu hvor de står i den mest alvorlige situation længe grundet Corona. Men hun er glad for at vide, at både højskolerne selv og Folkehøjskolernes Forening kæmper.

Hun bor i Kolding og har siden årsskiftet være generalsekretær for de danske højskoler. Før det var hun rektor for Designskolen Kolding.

Vedhæftet, foto til fri afbenyttelse. Krediteres: Palle Skov.

Elsebeth Gerner Nielsen har ikke yderligere kommentarer. Eventuelle spørgsmål rettes til:


Andreas Harbsmeier
Pressechef, Folkehøjskolernes Forening i Danmark
299115222
ah@ffd.dk